Protein 50

Jeżeli chcemy być zdrowi, polubmy czosnek i cebulę

Off 143
Jeżeli chcemy być zdrowi, polubmy czosnek i cebulę
1 vote, 5.00 avg. rating (90% score)

Nie każdy wie jak zdrowa jest cebula, a jeszcze zdrowszy jest oczywiście czosnek. Mimo że dzieci tych warzyw akurat nie lubią, warto wprowadzać je do menu w małych ilościach, aby faktycznie zdrowie nam dopisywało. Czosnek nazywany jest również antybiotykiem, albowiem ma działanie bakteriobójcze i pomaga na wszelkiego rodzaju przeziębienia. Dodatkowo warto również wspomnieć, że cebula oraz czosnek działają zdrowotnie nie tylko na nasz układ odpornościowy, ale również na nasze serce. Jeżeli zatem chcemy żyć długo w zdrowiu, cieszyć się dobrą kondycją oraz zdrowym sercem, to czosnek powinien stać się jednym z najważniejszych warzyw w naszym jadłospisie. Warzywa te najzdrowsze oczywiście są w postaci surowej, albowiem po ich ugotowaniu czy też przesmażaniu, cześć składników mineralnych ulega zniszczeniu pod wpływem obróbki cieplnej, dlatego tak zdrowa jest kanapka z czosnkiem bądź cebulą. Mniej intensywnym warzywem jest z pewnością cebula, która ma również właściwości zdrowotne podczas przeziębienia. Na pewno każdy pamięta ze swojego dzieciństwa syrop z cebuli.

Inne nasze teksty o zdrowiu:

About the author / 

admin

Sonda:

Czy dermatologia estetyczna w Polsce staje się coraz popularniejsza?

View Results

Loading ... Loading ...

Archiwa

Komentarze na stronie:

Nowe artykuły:

Losowe teksty:

  • kreatyna ethyl ester

    Białka, makrocząsteczki zbudowane z reszt aminokwasowych, stanowią najbardziej różnorodną grupę związków chemicznych w komórce. Badaczom udało się scharakteryzować prawie całą informacje genetyczną zawartą w komórce człowieka, a mieszcząca się w komórkach innych organizmów podlega obecnie intensywnym badaniom. Mogłoby się wydawać, że badania genetyczne powinny zakończyć się na oznaczeniu sekwencji genów w komórce, lecz w rzeczywistości…

  • nutrition data

    Wiązania wodorowe są także odpowiedzialne za wysokie ciepło właściwe wody, które wynosi l cal/g wody/°C. Ciepło właściwe innych powszechnie znanych substancji, takich jak metale, szkło czy alkohol etylowy, jest znacznie niższe. Na przykład ciepło właściwe alkoholu etylowego wynosi 0,59 cal/g/°C. Jako że do podwyższenia temperatury wody potrzeba dużego wkładu energii oceany i inne wielkie zbiorniki…